Владика Василије у Пећинцима

Владика Василије посетио Пећинце
Епископ сремски Господин Василије началствовао Светом Литургијом у храму Светог Николаја у Пећинцима

20141109_092548-150x150

20141109_095536-150x150

20141109_095608-150x150Од раног јутра верни народ се окупљао да дочека свог Архијереја Владику сремског Господина Василија којем су саслуживали: Архијерејски намесник новопазовачки протојереј-ставрофор Миле Јокић, крстоносни прота Драган Гвозденовић парох Бољевачки, протојереј Миле Лујић, парох. старопазовачки. Ђакони Слободан Вујасиновић и Ненад Катић служили су са свештенослужитељима и молитве узносили Господу уз богослове Радослава Благојевића и Немање Марковића (пета година Карловачке богословије).

Током Свете Литургије у чин презвитера Епископ сремски Господин Василије произвео је ђакона Ненада Катића и пожелео да како и слови у свештеничкој заклетви коју је положио, служи верно Господу, буде ревностан у служби као што је био и у школи, Богословији и на факултету и као вероучитељ у основној школи у Бечмену и Петровчићу.

Презвитер Ненад Катић ће свештеничку службу обављати у Петровчићу.

Посебно је важно старање о свакој људској души за коју ће као свештеник одговарати пред Господом.

Диван и радостан дан у Пећинцима у обновљеном храму који датира из 1808. године употпуњен је молитвом и светим Тајнама причешћа.

За певницом су данас појали Предраг Антонијевић (чтец), Маринко Симић (дипл. теолог и вероучитељ у Руми), и теолози Светогор Сандић (вероучитељ у Новој Пазови) и Саша Милијашевић (вероучитељ у Пећинцима, Огару и Доњем Товарнику).

Хор Свети Владика Николај Српски из Нове Пазове под диригентским вођством Тамаре Пајдић је уоквирио хорским појањем велику духовну радост данашњег богослужења Господу.

У својој беседи Владика сремски Господин Василије је позвао верни народ на непрестано стражарење над собом, ближњима, на чување и очување наше Православне вере, укрепљење и утврђење, обнову душе – као што и храмове обнављамо, јер како каже Преосвећени Владика сремски Господин Василије, нека нам у домовима буде све лепо и чисто као што је у Цркви нашој.

Епископ сремски Господин Василије је заблагодарио представницима власти из Пећинаца, представницима Месне заједнице Пећинци, верном народу за сваку жртву и принос да се обнови светиња и парохијски дом.
Извор: Епархија сремска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *