ОДРЖАНО ПРВО САБРАЊЕ ”БЛАГОСИЉАЊЕ МОТОРИСТА И МОТОРА 2018”

У препуном Храму силаска Светог Духа на апостоле – Грчкој цркви у Руми, у недељу 29. априла 2018. године окупило се преко 250 моториста и љубитеља двоточкаша, да у заједничкој молитви добију благослов на почетку мото сезоне и сете се својих пријатеља моториста који су изгубили животе у саобраћајним незгодама. Молитвом и Парастосом настрадалима началствовао је архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић, уз саслужење јереја Душана Вишекруне и Владе Ђурића.

Повод првог по реду сабрања ”БЛАГОСИЉАЊЕ МОТОРИСТА И МОТОРА 2018” је почетак мото сезоне, са циљем промоције безбедне вожње и дружења заљубљеника у двоточкаше. У Порту Храма силаска Светог Духа на апостоле у Руми сјатили су се мотористи из целе Србије. Било их је из Суботице, Новог Сада, Жабља, Сремске Митровице, Шида, Инђије, Београда, Шапца, Ваљева, Ниша, Смедерева… Свакако несвакидашњи призор је био када се преко 200 моториста на својим моторима из порте Саборног храма, након молитве и благосиљања, упутило у дефиле румским улицама, након чега су сви заједно дружење наставили у Ловачком дому у Борковцу, где су се организатори потрудили да обезбеде бесплатан ручак за све.

Сабрање је организовано уз подршку Општине Рума и Агенције за безбедност саобраћаја Владе Републике Србије. Поред наведених, сабрање су подржала јавна предузећа, полицијска управа у Руми, већина медија у Срему и угледни румски предузетници.

У наставку можете послушати изјаве др Јовице Васиљевић, заменика директора  Агенције за безбедност саобраћаја Владе Републике Србије, беседу оца Сретена и једног од учесника Милоша Кнежевића из Љига.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *