Хор „Свети владика Николај Српски“ из Нове Пазове прославио крсну славу

У Четврту недељу по Пасхи, о Раслабљеном, дана 29.априла 2018. године, у храму Свете Петке у Новој Пазови служена је Света Литургија, с почетком у 9 часова. Свету Литургију су служили протојереј-ставрофор Ђорђе Воларевић, пенз. парох и архијерејски намесник шидски, протонамесник Ђорђе Ковљен парох белегишки, јереј Марко Симић парох новопазовачки, протођакон Слободан Вујасиновић из Сремских Карловаца, и ђакон Светогор Сандић из Нове Пазове. Торжествено је појао хор „Свети владика Николај Српски“ храма Свете Петке из Нове Пазове на челу с диригентом Тамаром Пајдић, проф. музике. После заамвоне молитве пререзан је славски колач и освећено кољиво. Одслужен је мали помен за слушкињу Божију Тању Тешовић која је била члан овога хора.

Протојереј-ставрофор Ђорђе Воларевић је надахнуто беседио о Светом Николају Охридском и Жичком који је заштитник овога хора, и истакао значај појаца и хориста у Православној Цркви. На крају беседе је подсетио на речи Псалмопевца Давида који каже: “Певаћу Господу у животу моме, псалмопојаћу Богу моме докле постојим“ (Пс.103,33).

Протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки је захвалио браћи свештеницима и ђаконима што су служили данас Свету Литургију и увеличали дан када новопазовачки хор прославља свога светитеља заштитника, и подсетио да хор постоји од 2005. године, и да су до сада певали у многим храмовима, не само по овим крајевима где Православни Срби живе, него чак и у Шведској. Отац Миле је још захвалио свима који су помогли у организацији овога дана, и онима који помажу, служе и труде се у овоме храму .

„Певајте Богу нашем, псалмопевајте;

певајте, Цару нашем, псалмопојте.“  (Пс. 46,7)

Текст и фотографије: ђакон Светогор Сандић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *