Почео хуманитарни фудбалски турнир у организацији Архијерејског намесништва пећиначког

На теренима за мале спортове Основне школе “Слободан Бајић Паја” у Пећинцима, синоћ је почео Први Међусеоски фудбалски турнир општине Пећинци, у организацији Светосавске омладинске заједнице Архијерејског намесништва пећиначког, у сарадњи са Спортским савезом “Развој спортова”, под покровитељством Општине Пећинци,

Како нам је рекао Бојан Мијановић, архијерејски намесник пећиначки, Развој спортова и месни пароси у свих 15 насеља наше општине окупили су младе људе око заједничке идеје да се кроз младост, спорт и врлински живот покаже људског и хуманост.

“Неговање хришћанских врлина је центар живота сваког православног хришћанина и рад са младима је свакако исто тако срж живота цркве. Спајајући те две ствари дошли смо на идеју да недавно оснујемо Светосавску омладинску заједницу при нашем намесништву, а постављањем темеља за функционисање СОЗ, као приоритет смо поставили хуманитарни рад који је помало и заборављен” – рекао нам је намесник Мијановић.

Секретар Спортског савеза “Развој спортова” Милан Ђокић истакао је да се оваквим манифестацијама, поред спортског духа показује и хумана димензија спорта.

Турнир су започели фудбалери Купинова и Деча, да би затим на терен изашли Пећинчани и Брестачани. Борбеност на терену огледала се кроз голове, којих је постигнуто укупно 39, а у следећу фазу такмичења пласирали су се Купиново и Пећинци.
Сав приход од турнира намењен је за помоћ породици Стојићевић из Прхова – самохраној мајци са четворо деце која живи у веома лошим стамбеним условима, а како нам је рекла мајка Светлана пресрећна је што су се млади људи из наше општине окупили и ангажовали да помогну њеној породици.

Турнир у малом фудбалу ће трајати од 19. до 24. јула, а одржаваће се сваког дана од 19.00 часова на теренима за мале спортове у Пећинцима. Наступиће 15 екипа, а свако село пећиначке општине представљаће по један тим, који може имати највише 15 играча.

За најуспешније екипе и појединце обезбеђене су вредне награде, а свакога дана током трајања турнира биће организована томбола са вредним робним наградама.

Резултати јучерашњих утакмица: ГРУПА А, Деч – Купиново 2:2, Брестач – Пећинци 2:4, Деч – Брестач 6:1, Купиново – Пећинци 5:4, Деч – Пећинци 1:5 и Купиново -Брестач 5:2. Табела: 1. Купиново (12:8) 7, 2. Пећинци (11:8) 6, 3. Деч (9:8) 5 и 4 Брестач (5:15) без бодова.

Вечерас играју Прхово, Сибач, Карловчић и Ветерани.

Текст и фотографије преузети са сајта Општине Пећинаци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *