UA-93122834-1

Емисије

Пратите наше емисије

Јутарњи програм: Јутарњи програм радија Српски Сион емитује се сваког радног дана од 8:00 до 10:00 часова. У питању је колажна емисија информативног карактера, прожета изворним, традиционалним, народним звуцима, као и тамбурашком музиком, од давнина укорењеном у Срему. Први део Јутарњег програма, од 8:00 до 9:00 часова, резервисан је за сервисне информације из Руме и околине, док у другом делу, од 9:00 до 10:00 часова, обавештавамо наше слушаоце о актуелним дешавањима у Епархији сремској и Православној Цркви уопште. Сваког радног дана у наведеном периоду, као водитељи Јутарњег програма, са вама су госпођа Јелена М. Антић и господин Бранислав Дробац.

Имамо госта: Сваког радног дана од 10:05, до 10:30 часова, одмах након Јутарњег програма и вести, у емисији једноставног назива Имамо госта, трудимо се да укључимо у програм људе из различитих сфера живота. Тако смо до сад разговарали с представницима културе, образовања, власти, спорта, удружења грађана, омладинских и хуманитарних организација, као и многим другима. Посебно деца, млади, и уопште свако ко има шта лепо да каже и на тај начин пружи добар пример другима, добродошао је у студио радија Српски Сион у емисију Имамо госта. Водитељ емисије је госпођа Јелена М. Антић, а репризу можете послушати сваког радног дана у 19:00 часова.

Заједничарење: Заједничарење је емисија у којој гост радија Српски Сион, било да је то свештеник, монах или теолог, одговара на верска, морална и уопште животна питања наших слушаоца. Емисију можете послушати уживо у следећим терминима: понедељак, среда и петак од 11:05 до 12:00 часова, док је реприза истим данима од 20:00 до 21:00 час. Ваша питања можете слати на нашу мејл адресу radiossr@yahoo.com, директно постављати путем телефона на број 022/433-766, или послати у инбокс нашег фејсбук профила, односно странице Радио Српски Сион. Емисију води господин Бранислав Дробац.

Акатист: Од 12:05 до 12:30, позивамо све наше слушаоце да се заједно помолимо Господу и Његовим угодницима уз акатист који се емитује сваког радног дана у наведеном периоду.

Пролог: Сваког дана, укључујући и викенд, слушаоци радија Српски Сион, могу послушати Пролог у трајању од 15 минута, посвећен актуелном празнику или светитељу. Радним данима Пролог се емитује ујутру од 7:00 и увече од 18:15, а викендом од 11:30 часова.

Вести: Вести радија Српски Сион можете послушати радним данима на сваки пун сат од 9:00 часова ујутру, закључно с 18:00 часова увече. У дневним вестима упознајемо наше слушаоце с актуелним дешавањима у Епархији сремској, Православној Цркви уопште, као и културним дешавањима у Срему. На самом крају вести следи временска прогноза за тај дан.

Живети по Јеванђељу: Живети по Јеванђељу је емисија која се емитује сваког радног дана од 13:05 до 13:45  часова. У овој емисији исцрпљују се одређене моралне и богословске теме, а њен циљ је религиозна, духовна и морална надградња. Емисија је преузета с радија Епархије бачке Беседа.

Пастирска психологија: У оквиру циклуса по имену Пастирска психологија послушајте предавања познатих духовника и професора теологије, односно правосланих психолога и психотерапеута, која су одржавана широм наше земље. Поменута предавања емитују се на нашем радију сваког радног дана од 16:05 до 17:00 часова.

Чувајмо језик: Емисија Чувајмо језик емитује се у краткој форми, а њен циљ је објашњење актуелних језичких недоумица кроз различите примере, као и исправљање погрешних мишљења, изговора и писања појединих речи или реченица у Српском језику. Термин емисије Чувајмо језик је сваког радног дана у 10:45, с тим што се њена реприза емитује више пута у току дана.

Веронаучник: Емисију Веронаучник можете слушати викендом у термину од 11 часова. За реализацију емисије, поред Града Сремска Митровица, деце која похађају верску наставу и екипе радија Српски Сион, захвалност дугујемо и вероучитељима: Драгани Лапчевић (ОШ Јован Јовановић Змај у Шашинцима), Живку Тодоровићу (ШОСО Радивој Поповић за особе са сметњама у развоју и инвалидитетом у Сремској Митровици), јереју Браниславу Дивљаку (ОШ Трива Витасовић Лебарник у Лаћарку), Маринку Симићу (ОШ Вељко Дугошевић у Руми) и Мирославу Крсмановићу (ОШ Душан Јерковић у Руми). Емисија Веронаучник суфинансирана је од стране Града Сремска Митровица.

Слушајући гледамо: Емисија Слушајући гледамо посвећена је животу и постигнућима слепих и слабовидих лица. Можете је послушати сваке суботе у 19:00 часова, у премијерном термину, као и недељом од 13:00 часова, у репризном термину. Емисија је суфинансирана од стране Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с црквама и верским заједницама.

Дјеца апокалипсе: Емисија Дјеца апокалипсе преузета је с радија Митрополије црногорско-приморске Светигора. Укрштајући православље и савремену културу, свака емисија подразумева различитог госта, који износи своје виђење о актуелним животним проблемима и темама. Емисију можете послушати сваког радног дана од 21:00 до 22:00 часа.