UA-93122834-1

Закључак организатора

„Сионска сабрања – фестивал Вере, Наде и Љубави“ конципиран је као целодневни мисионарски подухват, којим се Православна Црква отвара ка млађој, али и старијој популацији, у Цркви и изван Ње, нудећи им различите садржаје, проткане хришћанским вредностима и литургијским погледом на свет.

Као крајњи резултат „Сионских сабрања“ истиче се љубав према ближњима, кроз заједничарење, али и несебичну помоћ онима којима је у том тренутку потребна.

По процени организатора, али и присутних Румљана, прве године, догађај је прошао веома успешно, уз мање пропусте, који су, првенствено, одраз потребе за већим финансијским и људским ресурсима.

С обзиром на велико интересовање и жељу присутних да се фестивал настави и наредних година, надамо се да ће „Сионска сабрања“ и у будућности остати место сабирања свих боготражитеља и добронамерних људи, спремних на жртву и међусобну подршку.

Из ове перспективе, организатори сматрају да би већ следеће године, уз финансијску и логистичку помоћ Покрајине и локалне самоуправе, „Фестивал Вере, Наде и Љубави“ могао прерасти у догађај много већег значаја и далеко ширих размера.

 

Главни и одговорни уредник радија „Српски Сион“

Мирослав Крсмановић