”Ваведењска звона” одзвањала Угриновцима

У суботу, 3. децембра 2016. године у Храму Св.великомученика Георгија у Угриновцима одржан је годишњи концерт дечијег црквеног хора „Ђурђевак“ и 
прва смотра дечијих хорова“Ваведењска звона“.
Од ове године Угриновци  постају  центар окупљања најмлађих појаца српске православне цркве. Место сусрета оних чији су гласови равни анђелским.
Навечерје празника Ваведења Пресвете Богородице улепшали су гласови  дечијег црквеног хорића „Острог“ из Нових Бановаца и чланови дечијег црквеног хора „Звончићи“ из Руме.
Манифестацију „Ваведењска звона“ отворили су домаћини, дечији црквени хор „Ђурђевак“ који је при Храму Св. Георгија у Угриновцима основан у октобру прошле године. Прву годину постојања и рада обележили су учествовањем у Божићној и Светосавској приредби, Концертом на Врбицу, наступом на хуманитарном концерту фондације „Отац Ратко“, наступом на Свечаној Академији поводом доласка моштију Мајке Ангелине , те је овај наступ круна прве годишњице постојања.
Наши најмлађи појци су се, поред извођења песама из Духовне лире, владике Николаја Велимировића, одлично снашли у извођењу традиционалних песама. Тиме су нас, још једном, учинили више него  поноснима. 
До следеће године и новог сусрета, у нашим мислима одзвањаће мелодије „Златно срце“, Косовски сплет, песма Мајке Ангелине како би нас подсетиле на то да најлепше звоне Ваведењска звона.
%d1%83%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b81 %d1%83%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b82 %d1%83%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b83

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *