Освећено земљиште за нови храм Преподобној мајци Ангелини, у насељу Бановци-Дунав

Епископ сремски Господин Василије осветио је земљиште за нови храм у насељу Бановци-Дунав (познатије као Каблар), у 16 часова у  четвртак 3.новембра, а на празник Преподобног Илариона; св. Илариона Меглинског и св.Висариона Исповедника. Епископа су дочекали : протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, протојереј Александар Цвитановић,  протојереј Лазар Кашић, протонамесник Радоје Вукотић, протонамесник Ђорђе Ковљен, јереј Слађан Видаковић, јереј Бранислав Џомбић, јереј Александар Класнетић, протођакон Слободан Вујасиновић, ђакон Светогор Сандић, вероучитељи: Бранислав Керечки, Станислав Будисављевић и Ђорђе Деспот.

Освећењу је присуствовало много народа који жељно ишчекују почетак радова у овоме месту. Уз помоћ добрих људи, великог срца, градиће се овај храм посвећен Преподобној мајци Ангелини, деспотици српској. Ово ће бити једини храм у Епархији сремској који је посвећен овој великој светитељки. Епископ сремски Господин Василије беседио је о томе како је његова жеља да у години јубилеја , овај храм буде посвећен овој дивној светитељки, јер је она носећи мошти свога мужа, са двојицом синова прошла недалеко од овог места, да би стигла до Купинова. Епископ је захвалио верном народу и Општини Стара Пазова , на челу са господином Ђорђем Радиновићем, на несебичној помоћи у овоме плану и пројекту. Сигурно да има и да ће бити још добрих људи који ће помагати градњу храма у овоме насељу, и који ће уз Божију помоћ, са својим свештеником оцем Слађаном Видаковићем са радошћу гледати како ниче још један храм наше Свете Православне Цркве.

текст и фотографије захваљујући ђакону Светогору Сандићу

 

%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0 %d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b02 %d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b03 %d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b04 %d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b05 %d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b06

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *