Икона Пресвете Богородице Казанско-Призренске у Угриновцима

Црква, као брижна мајка која неизмерно воли и љубављу грли своју духовну децу, непрекидно позива да се увек, а нарочито у невољама, искушењима и патњама, обраћамо Пресветој Богомајци и осталим светим Божијим угодницима да буду наши заступници пред Престолом Свевишњег и да нас Господ њиховим молитвама помилује.

Ових, октобарских, дана имали смо посебну духовну радост и част, да дочекамо Икону Мајке Божије Казанске у нашем селу, како би нам пренела благослов чудотворне светиње која вековима избавља православље од страдања и невоља, а донела преко потребни међусобни мир и благодат Божију.

По свечаном дочеку одслужен је Aкатист са молитвама за задравље верних, а уз псалме Давидове верни народ је молитвено и са највећим поштовањем прилазио да целива Икону Мајке Божије. Овим молитвеним сабрањем началствовао је протојереј-ставрофор Милета Матовић уз саслуживање протојереја Жељка Кретића, јереја Немање Мартиновића, јереја Зорана Перића и домаћина.  У понедељак, 24. октобра, служена је Св. Литургија а у после подневним часовима Aкатист Мајци Божијој. Благослов и радост у нашем храму, осетили су сви који су дошли на поклоњење Икони Пресвете Богородице Казанске. Појући јој најлепше песме,чланови дечијег црквеног хора при нашем храму су је заједно са ђацима православне веронауке дочекали, целивали и испратили.

И као што је наш отац Александар рекао: ”Када нам долази најдражи гост, осећамо неизмерну радост и усхићење, но када нам исти одлази, у срцима се буде супротна осећања. Но, сазнање да она одлази тамо где српски народ свакодневно страда, на наше рањено Косово и Метохију, пуштамо је да оде, јер је нашој браћи сигурно потребнија Њена помоћ и заштита”. Нас је, својим доласком, благословила и умила љубављу. Нека нас Њен благослов чува и љубав греје до неког новог сусрета.

захваљујући СПЦ Угриновци

%d1%83%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b82 %d1%83%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b84%d1%83%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b83

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *