Епископу тимочком Илариону медаља Антима Првог

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион посетио је 15. септембра 2016. године Митрополију видинску Митрополију и учествовао у свечаностима поводом 200-годишњице од рођења првог Митрополита видинског и првог Егзарха бугарског Антима Првог.

У петак, 16. септембра 2016. године, на свечаној Литургији у храму Светог Димитрија у Видину, Преосвећени Владика тимочки г. Иларион саслуживао је Његовој Светости Патријарху бугарском г. Неофиту, заједно са више митрополита, епископа и архимандритима из Бугарске, Русије и Румуније. Високопреподобни архимандрит Евтимије из Бугарске Патријаршије упознао је присутне са животом и делом у првог бугарског Егзарха. Након свете Литургије, патријарх Неофит је предводио литију видинским улицама до гробнице Антима Првог где је одслужио парастос.

У четвртак, 15. септембра 2016. године, у оквиру посете Бугарској Православној Цркви Преосвећеном Владики тимочком г. Илариону уручена је медаља са ликом Антима Првог на свечаној церемонији одржаној у Галерији „Никола Петров“ у Видину. Медаље је бројним добитницима, епископима, духовницима и заслужним појединцима уручио Митрополит видински г. Дометијан у част обележавања 200-годишњице од рођења Егзарха бугарског Антима Првог.

Извор: Епархија тимочка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *