Хиљаде људи и верника на молитви с Патријархом Данилом

У недељу, 4. септембра 2016. хиљаде православних младих из целог света присутни на Омладинском конгресу 2016, као и верника из Букурешта и из земље, присуствовали су првој Божанској Литургији коју је служио Патријарх румунски у Националној саборној цркви.

У 11. недељу по Педесетници Његово Блаженство Патријарх Данило, Патријарх Румунске Православне Цркве служио је прву Божанску Литургију у Националној саборној цркви у Букурешту. Богослужење је обављено на сцени посебно уређеној испред ове цркве. Патријарху је саслуживао велики број архијереја Румунске Православне Цркве.

Патријарх румунски је одржао проповед у којој је објаснио садржину јеванђељског зачала.  На крају Божанске Литургије Његово Блаженство је одржао завршни говор на Конгресу православне омладине из целог света 2016.

Онда је одржана церемонија затварања Омладинског конгреса када јеЈулијана Лиа Флореа прочитала свечани документ поводом затварања овог конгреса, и амблеме сусрета уручене су представницима Археипископије Јаши, домаћину Конгреса православне омладине из целог света следеће године.

Патријарх румунски је узнео молитву за пут за младе људе који напуштају Букурешт и све их благословио.

Извор: Румунска Патријаршија (превод: Информативна служба СПЦ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *