Испраћај Његове Свесветости Патријарха васељенског и цариградског г. Вартоломеја из Загреба

У суботу, 10. септембра 2016. године, у поподневним сатима, на позив Њене Екселенције гђе Елени Герокостопулу, Његова Свесветост Патријарх васељенски и цариградски г. Вартоломеј, у пратњи Митрополита загребачко-љубљанског г. Порфирија, посетио је Амбасаду Републике Грчке у Загребу.

Одмах по завршетку пријема Његова Свесветост Патријарх г. Вартоломеј упутио се ка загребачком аеродрому. Испред аеродрома високог и цењеног госта дочекало је загребачко свештенство са породицама и том приликом су му уручили пригодне поклоне у знак поштовања, благодарности и љубави. Његова Свесветост ганут овим чином и дочеком, заблагодарио је свештенству и целивао сву присутну дечицу, а потом и подарио свима златне крстиће на дар. Митрополит Порфиријe добио је на поклон патерицу коју је патријарх Вартоломеј носио током боравка у Хрватској.

Његово Вископреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански г. Порфирије испратио је Васељенског Патријарха и његову пратњу до самог авиона и изразивши своју неизмерну благодарност за велику жртву и љубав Његове Светости пожелео му срећан повратак у седиште Васељенске Патријаршије, надајући се да ће наша Црква имати благослов и част да у будућности још много пута угости Његову Свесветост.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *