Међународни конгрeс Реновабиса

У Фрајзингу у Немачкој је у среду отпочео Међународни конгрес Реновабиса,  Акције солидарности немачких римокатолика са хришћанима Средње и Источне Европе,на коме је узело око 300 учесника из 29 различитих земаља Средње, Источне и Југоисточне Европе. Тема овогодишњег конгреса гласи ”Сведоци Јеванђеља – архитекти света”, којим се посебно фокусира улога особа посвећеног живота у различитим европским друштвима.

У поруци коју је потписао кардинал Пјетро Паролин, папин државни секретар, папа је подсетио учеснике да ”бити сведок Јеванђеља” значи ”бити у ходу”. То је посебно актуелно за све мисијске радове, чији чланови ”напуштају сигурност отаџбине како би се нашли на другом крају света” да би људима ”доносили светлост Јеванђеља”.

”Следити Христу на тај начин” – стоји у тој поруци – ”увек је сведочанство Божје љубави према сваком створењу”. Папа је упутио свој благослов свима учесницима 20. конгреса Реновабиса и изразио наду да ће животно сведочење бити испуњено вредностима и друштвеним залагањем и да ће моћи бити темељ изградње обновљеног друштва.

Извор: rv – припремио протођакон ЗА

Фото: Renovabis -rv

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *