Парастос и освећење црквеног земљишта на Банстолу

Дана 4. августа, на дан спомена обележавања 21 године од акције „Олуја“, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је парастос на Банстолу.
Владика Василије је овом приликом осветио црквено земљиште на коме ће бити изграђен храм Благе Марије, а у спомен свих пострадалих, изгнаних, прогнаних и избеглих у ратовима 90-их.
Поред многобројног верног народа, махом оних и самих прогнаних, парастосу су присуствовали и председник Општине Сремски Карловци господин Ненад Миленковић, председник Општине Инђија господин Владимир Гак и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу господин Огњен Бјелић.
У својој беседи Његово Преосвештенство Епископ Василије напоменуо је да одајући пошту свим пострадалим и присећајући се тог стравичног злочина указујемо на важност слоге и саборности нашег народа поготово у најтежим временима, у исто време подсећамо се Јасеновца, Јадовна и Глинске цркве, јер ако заборавимо шта се догодило, осуђени смо на понављање…
По завршетку парастоса, приређен је прикладан програм у знак сећања на све жртве погрома.

Фото и текст: Михаило Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *