Парастос у Бусијама

У Бусијама одслужен парастос убијеним Србима током Олује 1995, акције хрватске војске и полиције када је око 250.000 Срба протерано са својих огњишта

У братској љубави, а поводом Дана сећања на страдање и прогон Срба у оружаној акцији „Олуја“, у насељу Бусије чији су становници прогнани Срби Крајишници, Његова Светост Патријарх српски Иринеј служио је парастос невино пострадалим жртвама у овом егзодусу. Саслуживали су архијерејски намесник земунски протојереј-ставрофор Слободан Радојчић, протојереј-ставрофор Милорад Нишкић, ипођакон Мирослав Ракоњац службеник Архиепископије београдско-карловачке, ђакон Владимир Руменић, чтец Дејан Накић.

У достојанству и миру сећајући се свих побијених и псотрадалих у акцији хрватске војске и полиције 1995. године када је око 250.000 Срба било принуђено да напусти своја огњишта, са свећама у рукама, Епископ сремски Василије са свештенством, и државни врх Србије и Републике Српске чији су премијери господа Александар Вучић и Милорад Додик, представници Војске Србије предвођени начелником Генралштаба генералом Љубишом Диковићем, представницима Срба из Хрватске, молили су се Господу за невино пострадале и побијене Србе.
З. Зец
Говори патријарха Иринеја и Милорада Додика:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *