Крсна слава Епископа сремског Г. Василија

На празник Светог пророка Илије, Његово Преосвештенство Г. Василије, Епископ сремски, прославио је своју крсну славу. У Саборној цркви Св. оца Николаја у Сремским Карловцима Преосвештени Епископ служио је Свету архијерејску Литургију уз саслужење карловачког свештенства и гостујућих свештеника. Свечаности овог литургијског сабрања допринели су и полазници 24. Летње школе црквеног појања “Корнелију у спомен”, који су сачинили хор и отпојали божанствену Литургију.
После заамвоне молитве протојереј Јован Милановић, старешина храма, освештао је кољиво и преломио славски хлеб Његовог Преосвештенства, честитајући му крсну славу у име свих сабраних.
По завршеној служби, Господин Епископ се обратио сабраном народу говорећи о значају пророчке службе у Старом завету, као и о посебној улози коју је у историји спасења имао Свети пророк Илија:

Потом је за госте Његовог Преосвештенства био уприличен славски ручак у просторијама Патријаршијског двора, где је Епископу у име карловачког свештенства крсну славу честитао протосинђел Клеопа Стефановић, настојатељ Световаведењског манастира у Сремским Карловцима.

Г. Власац, С. Лакетић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *