Архијерејска литургија у манастиру Сремска Раваница

У шесту недељу по Педесетници, 31. јула 2016. године, са почетком у 8 часова, у манастирском храму који је посвећен Вазнесењу Господњем, служено је јутарње богослужење којим је началствовао високопреподобни архимандрит о. Серафим, настојатељ манастира Денковац у Епархији шумадијској.
У наставку јутрења, Њ. П. Епископ сремски Г. Василије служио је Свету архијерејску литургију уз саслужење свештенослужитеља и из монашког и из свештеничког реда из свих крајева наше Свете Цркве, који су се уједно помолили и за упокојење душе новопредстављеног служитеља Божијег игумана Пантелејмона, настојатеља манастира Ђипша. Предстојатељ овог литургијског сабрања, Епископ сремски Василије, одликовао је овом приликом оца Пајсија, служашчег ове свете обитељи, достојанством протосинђела. На крају, сабраном верном народу поучном беседом у част присутних моштију Свете преподобне Ангелине заједно са делом моштију Светог кнеза Лазара обратио се Епископ сремски Г. Василије:
160731_001

Домаћини ове свете обитељи, протосинђел Пајсије и игуманија мати Анастасија, припремили су заједничку трпезу љубави за све свештенослужитеље и верни народ, на којој се благословом владике Василија беседом обратио протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и парох при Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми:

У 15 часова мошти Свете мајке Ангелине испраћене су из манастира Сремска Раваница у Врднику ка селу Ривици и Иригу, чиме је завршено њено путешествије по архијерејском намесништву румском, а наставило се у архијерејском намесништву подунавском.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: Никола Милановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *