Мајка Ангелина у Јаску

У среду, 27. јула 2016. године, са почетком у 8 часова, у Храму Преноса моштију Св. оца Николаја у Јаску, пред моштима Свете преподобне Ангелине, служено је јутрење којим је началствовао јереј Душан Вишекруна, старешина Храма Силаска Светог Духа на апостоле у Руми.
У наставку служена је Литургија којом је началствовао протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и парох при Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, уз саслужење протојереја Небојше Димковића, пароха врдничког, јереја Душана Вишекруне, старешине румског Храма Силаска Светог Духа на апостоле, јереја Петра Ђорђића, пароха грабовачког и витојевачког, јереја Владимира Јездића, пароха малорадиначког и жарковачког, и ђакона румског Немање Теофиловића. За певницом појали су г-дин Иван Неђић из Београда и г-дин Маринко Симић, вероучитељ из Руме. Литургији је присуствовало сестринство манастира Јазак са високопреподобном игуманијом Параскевом и сестринство манастира Сремска Раваница са својим духовником јеромонахом Пајсијем. Сабраном верном народу у част присутних нетрулежних моштију Свете Ангелине беседом се обратио протојереј Небојша Димковић, старешина Храма Рођења Св. Јована Претече и Крститеља у Врднику:

160727_001

У 12 часова служен је Акатист Светој мајци Ангелини којим је началствовао протојереј Ђорђе Павловић, парох добриначки, уз саслужење јереја Александра Миличевића, пароха вогањског, и јереја Чедомира Грујића, пароха јазачког и малореметског.
У 13 часова нетљена десна рука Свете преподобне Ангелине испраћена је из Храма Преноса моштију Св. оца Николаја у Јаску и наставила своје путешествије ка манастиру Мала Ремета.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: Маринко Симић


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *