Maли Радинци дочекали мошти Преподобне мајке Ангелине

На празник Сабора Светог архангела Гаврила, 26. јула 2016. лета Господњег, са почетком у 8 часова, у Храму Преноса моштију Св. Николаја у Малим Радинцима, служено је јутрење којим је началствовао јереј Драган Арсеновић, парох при Храму Вазнесења Господњег у Руми.
У наставку, служена је Света литургија пред моштима Свете преподобне Ангелине. Началствовао је протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, уз саслужење јереја Драгана Арсеновића, пароха при румском Храму Вазнесења Господњег, и јереја Чедомира Грујића, пароха јазачког и малореметског. Сабраном верном народу поучном беседом обратио се протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и парох при Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми:
160726_001

За певницом појали су у славу Божију вероучитељи из Руме г-дин Маринко Симић и г-дин Милош Гудовић и дипл. теолог г-дин Иван Неђић из Београда.
У 12 часова служен је Акатист Светој преподобној Ангелини којим је началствовао јереј Владимир Јездић, парох малорадиначки и жарковачки, уз саслужење јереја Јована Пробојчића, пароха павловачког, и јереја Саше Милијашевића, пароха доњотоварничког и огарског.
У 13 часова мошти Свете Ангелине испраћене су из храма и кренуле су из Малих Радинаца у Павловце.

ђакон Немања Теофиловић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *