Архијерејска литургија у Храму Вазнесења Господњег и испраћај моштију из Руме

У пету недељу по Педесетници, 24. јула 2016. лета Господњег, са почетком у 8 часова, у Храму Вазнесења Господњег у Руми, пред моштима Свете мајке Ангелине, служено је јутарње богослужење којим је началствовао јереј Сава Мишановић, старешина Храма Свете Тројице у Новој Пазови.
У наставку, дочекан је Њ. П. Епископ сремски Г. Василије и служена је Света архијерејска литургија. Епископу сремском Г. Василију саслуживали су протојереј-ставрофор Јован Јовичић, парох румски у пензији, протојереј-ставрофор Винко Мишановић, старешина Храма Преноса моштију Св. Николаја у Руми, протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и парох при Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, јереј Сава Мишановић, старешина Храма Свете Тројице у Новој Пазови, протођакон Слободан Вујасиновић, епархијски ђакон, и ђакон румски Немања Теофиловић.
Пред нетрулежним моштима Св. Ангелине и сабраним верним народом који је испунио храм, беседио је Епископ сремски Г. Василије о значају Свете преподобне Ангелине за православни хришћански род српски и поучно подстичући на доброчинство по угледу на Деспотицу сремску и свесрпску:
БЕСЕДА ВЛАДИКЕ ВАСИЛИЈА
Овом приликом Епископ сремски Василије уручио је Орден Свете мајке Ангелине за вишеродно материнство г-ђи Драгици Петрушић и г-ђи Зорици Милић из Руме.
У 12 часова служен је Акатист Св. Ангелини којим је началствовао протојереј Ђорђе Павловић, парох добриначки, уз саслужење протојереја Томислава Којића, пароха брестачког и суботиштанског, и протонамесника Јована Раилића, пароха краљевачког.
У 15 часова служен је Молебни канон Пресветој Богородици којим је началствовао јереј Влада Ђурић, парох кленачки, уз саслужење јереја Владимира Јездића, пароха жарковачког и малорадиначког.
У 17 часова мошти Свете мајке Ангелине испраћене су из Храма Вазнесења Господњег и из Руме у Вогањ, у Храм Преноса моштију Св. оца Николаја.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: Марко Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *