Мошти Преподобне мајке Ангелине у румском храму Сабора српских светитеља

У петак, 22. јула 2016. године, са почетком у 8 часова, у Храму Сабора српских светитеља у Руми, служено је јутрење којим је началствовао јереј Чедомир Грујић, парох јазачки и малореметски.
У наставку, служена је Света литургија пред моштима Свете Ангелине, деспотице сремске и српске, а началствујући свештенослужитељ био је архијерејски намесник румски, протојереј Сретен Лазаревић, уз саслужење протојереја Небојше Димковића, пароха врдничког, јереја Драгана Арсеновића, пароха при Храму Вазнесења Господњег у Руми, и ђакона румског, Немање Теофиловића. Поучном беседом у славу Божију и част Свете преподобне Ангелине сабраном верном народу Божијем обратио се протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски и парох при Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми.
У 12 часова служен је Акатист Св. Ангелини којим је началствовао протојереј Ђорђе Павловић, парох добриначки, уз саслужење протојереја Томислава Којића, пароха брестачког и суботиштанског, и протонамесника Јована Раилића, пароха краљевачког.
Затим, у 15 часова служен је Молебни канон Пресветој Богородици на ком је началствовао јереј Јован Пробојчић, парох павловачки, уз саслужење јереја Станка Тркуље, пароха србиславачког у Хртковцима.
У 17 часова мошти Св. мати Ангелине су испраћене из Храма Сабора српских светитеља ка Храму Преноса моштију Св. Николаја у Руми.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: јереј Душан Вишекруна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *