Преподобна мајка Ангелина у румском Храму силаска Светог Духа на апостоле

У уторак, 19. јула 2016. године, са почетком у 8 часова, у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Руми, пред моштима Свете мајке Ангелине, служено је јутарње богослужење на ком је началствовао јереј Горан Тешиновић, старешина Храма Вазнесења Господњег у Руми.
У наставку, служена је Света литургија на којој је началствовао протојереј-ставрофор Милорад Голијан, парох у пензији, уз саслужење протонамесника Винка Мишановића, старешине Храма Преноса моштију Св. Николаја у Руми, јереја Горана Тешиновића, старешине Храма Вазнесења Господњег у Руми, јереја Драгана Арсеновића, пароха при Храму Вазнесења Господњег у Руми, и ђакона румског Немање Теофиловића. За певницом појали су вероучитељи основних и средњих школа у Руми. Сабраном верном народу Божијем обратио се беседом протојереј-ставрофор Милорад Голијан.
У 12 часова служен је Акатист Светој преподобној Ангелини на ком је началствовао јереј Петар Ђорђић, парох грабовачки и витојевачки, уз саслужење јереја Александра Миличевића, пароха вогањског, и јереја Владе Ђурића, пароха кленачког. У 15 часова служен је Молебни канон Пресветој Богородици којим је началствовао протонамесник Томислав Којић, парох брестачки и суботиштански, уз саслужење јереја Владимира Јездића, пароха жарковачког и малорадиначког, и јереја Станка Тркуље, пароха србиславачког у Хртковцима.
У 18 часова служено је вечерње богослужење на ком је предстојатељ био протонамесник Винко Мишановић, старешина Храма Преноса моштију Св. Николаја у Руми, уз саслужење јереја Горана Тешиновића, старешине Храма Вазнесења Господњег у Руми, и јереја Драгана Арсеновића, пароха при Храму Вазнесења Господњег у Руми.
за душу
Дивно је било видети и чути ученике веронауке основних школа у Руми, који су читали Псалтир током читавог дана у времену између богослужења.

У самом храму са почетком у 20 часова одржана је пројекција филма о Светим Бранковићима и историји фрушкогорског манастира Крушедол. Старешина Храма Силаска Св. Духа на апостоле, јереј Душан Вишекруна, поздравио је присутне и обратио им се уводним словом о Светој преподобној Ангелини.

извештај: ђакон Немања Теофиловић
фотографија: Никола Милановић

БЕСЕДА ПРОТЕ ГОЛИЈАНА:
Listen Music – Play Audio –

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *