Majка Ангелина у Инђији

ДОЧЕК СВЕТИХ МОШТИЈУ МАЈКЕ АНГЕЛИНЕ У ИНЂИЈИ
Дана 11. јула 2016. године Господње свете мошти Мајке Ангелине су свечано дошле у Инђију у пратњи јеромонаха Дамаскина из манастира Светог Марка код Саса. Од КЦ Инђија, заједно са Његовим Преосвештенством, у пратњи деце из КУД-а, мноштва свештенства сремскокарловачког намесништва и верног народа, свете мошти су у Литији ношене од КЦ-а до храма Ваведења Пресвете Богородице у Инђији. Свете мошти су прво ношене од стране представника власти града Инђије, између осталог Владимира Гака (председника Општине Инђија) и Милана Предојевића (председника Скупштине општине Инђије), а затим су ту част добиле жене из Инђије.
У порти храма, деца у народној ношњи су испред ковчега са моштима и испред Његовог Преосвештенства посипала пут цвећем. Храм Ваведења Пресвете Богородице био је препун љубави и Благодати, а мноштво народа се испред храма молило, сви су чекали да стигну на ред да се поклоне светим моштима. Акатист испред светих моштију читао је Његово Преосвештенство заједно са свештенством сремскокарловачког намесништва, након чега се епископ обратио народу пригодном беседом, подсећајући све присутне на значај породице Светих Бранковића за српску Војводину и за историју нашег народа.
После акатиста и молитве је уследила трпеза љубави у парохијском дому. Протојереј Радислав Трајковић је заједно са својим хором у парохијском дому отпевао неколико песама о српској Војводини, Косову и историји нашега народа, на задовољство Његовог Преосвештенства и присутног свештенства и народа, а све у славу Бога и Божје угоднице Преподобне мајке Ангелине.
вероучитељ Горан Груловић


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *