Архијерејска Литургија у Врднику

На празник Рођења Св. Јована, пророка, претече и крститеља Господњег, познатијег у народу као Ивандан, Његово Преосвештенство Г. Василије, Епископ сремски, служио је свету архијерејску Литургију у селу Врднику, чији је храм посвећен овом великом празнику.
Преосвештеном архијереју саслуживали су протојереји-ставрофори Гавро Милановић и Радомор Мишић, протојереј Сретен Лазаревић, архијерејски намесник румски, јереји Небојша Димковић, Бранислав Мишковић и Синиша Хрвачевић, протођакон Слободан Вујасиновић и ђакон Александар Стаменковић.
У току свете Литургије Г. Епископ је старешину врдничке цркве, оца Небојшу Димковића, одликовао чином протопрезвитера, пожелевши му да му ово унапређење буде подстрек за нове подвиге у служењу Цркви.
Литургијска радост била је употпуњена рукоположењем г. Милорада Бојчића, апсолвента Православног богословског факултета из Шида, у свештени чин ђакона. Преосвештени Епископ пожелео је новом ђакону да му ова света служба буде на спасење и на корист Цркве Христове.
БЕСЕДА:
160707_001
Након свете Литургије освештано је кољиво и преломљен славски хлеб, а свештено славље продужено је и за трпезом љубави коју је припремила управа парохије врдничке и породица ђакона Милорада.
С. Лакетић
БЕСЕДА: 160707_002

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *