Формирана Светосавска омладинска заједница у Лаћарку

Дан који је Господ изабрао да се радујемо и веселимо.

У навечерје празника Светог Архистратига Михаила, Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског господина Василија, трудом, преданошћу и љубављу презвитера Бранислава Дивљака, старешине Храма Светог Архангела Гаврила формирана Светосавска омладинска заједница а то је пројављено оснивачком скупштином која је одржана у сали МЗ Лаћарак, 20. новембра 2022. године са почетком у 17.30 часова.

Оснивачкој скупштини претходило је молитвено сабрање у Храму Светог Архангела Гаврила.
Координатори Светосавске омладинске заједнице су јереј Бранислав Дивљак, старешина нашег храма и вероучитељ у ОШ “Трива Витасовић-Лебарник” и господин Стефан Недић, заменик координатора за верску наставу Епархије сремске и вероучитељ у сремскомитровачкој гимназији.

Крсна слава Светосавске омладинске заједнице је Свети Варнава Хвостански. Његовим молитвама нека нам Господ Исус Христос подари увек хладну главу а  топло и ватрено срце пуно љубави и преданости – речи су којима се обратио старешина храма и позвао све присутне да служимо једни другима јер нас на то подсећа Христос који је дошао да служи а не да господари и влада, подражавајући његов пример и живот позвани смо да служимо једни другима, да волимо једни друге како би сви познали да смо Христови ученици.

Присутне је дивним речима поучио, Господин Стефан Недић изложивши циљеве, идеје, задатке и деловања Светосавске Омладинске Заједнице. У формирању СЗО-а учешће је узело преко 100 учесника, који су прочитали заклетву и потписали приступнице.

Текст и фотографије Стефан Радишић студент ПБФ-а у Београду

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *