Света тајна Јелеосвећења у Пећинцима

„И кад се мучих, призвах Господа, и Богу моме завапих; услиша од храма Свога светога глас мој, и вапај мој пред Њим доћи ће у уши Његове“ (Пс 18, 7) речи су Светог  Псалмописца, које посведочише бројне верујуће душе, испунивши својом љубављу, својом надом и својим молитвама храм Преноса моштију Светог оца Николаја у Пећинцима у навечрје празника Светих Врачева Козме и Дамјана 13. 11. 2022.  окупљајући се око љубави и милосрђа Божијег, дарованог нам у Светој Тајни Јелеосвећења.

Позиву Архијерејског намесника пећиначког протонамесника Бојана Мијановића на ово богоугодно и душепотребно сабрање, својом љубављу одазвала су се бројна браћа и служитељи Олтара Божијег.

Савршавању Свете Тајне Јелеосвећења началствовао је протојереј-ставрофор Миодраг Лујић парох I парохије при храму Покрова Пресвете Богородице у Старој Пазови, а саслуживали су  протојереј-ставрофор Данило Стегњајић, свештеник у пензији,  протојереј-ставрофор Радомир Клинцов, парох путиначки, протојереј Недељко Ковач, парох дечки, јереј Предраг Антонијевић, парох II парохије при храму Свете Тројице у Новој Пазови, јереј Милан Главашевић, парох попиначки и јереј Бојан Весић, парох купински. Остали свештеници, окупљени у великом броју, заједно са служашчом браћом и верујућом децом Божијом око љубави свога Родитеља, дали су свој допринос појањем и помазивањем  народа освећеним јелејем.

По савршавању Тајне, високопречасни протојереј-ставрофор Миле Јокић, парох I парохије при храму Светих Ћирила и Методија у Бусијама је окупљеном народу упутио душекорисну поуку о значају саме Тајне, али и свештеничке службе и институције духовника у Цркви. Народ  је, заједно са својим свештеницима помно слушајући, у своје срце слагао ове надахнуте речи, пажљиво саткане од јеванђелске Истине, проткане искуством и украшене даром беседништва, којим је отац Миле богато надарен од Господа.

На самом крају, Архијерејски намесник пећиначки протонамесник Бојан Мијановић је изразио своју искрену захвалност свима, који су се окупили у храму и узели учешћа у молитви Господу за све који болују и помоћ од Бога очекују и траже, те позвао на чешћа молитвена сабрања браће свештенослужитеља и народа Божијег око Љубави Божије, Што Цркву Црквом најпосле и чини.

Извор: Сајт Епархије сремске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *