Обележена слава свештенослужитеља и вероучитеља Архијерејског намесништва румског

У уторак 11. 10. 2022. године, уочи Михољдана, по благослову и у молитвеном присуству Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија у Саборном храму “Силаска Светог Духа на апостоле” у Руми обележена је слава Архијерејског намесништва румског – Свети Јован Богослов.

Том приликом служено је празнично вечерње богослужење којим је началствовао протонамесник Александар Миличевић парох вогањски, уз саслуживање епархијског ђакона Горана Власца, а у молитвеном присуству Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија, свих свештенослужитеља и вероучитеља Архијерејског намесништва румског и верног народа.

На крају вечерње службе Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије предводио је чин освећења славског колача и кољива, који је преломио с архијерејским намесником и парохом румским протојерејем-ставрофором Сретеном Лазаревићем.

Након беседе Преосвећеног епископа Василија, у којој је говорио о љубљеном и једном од најумнијих међу Христовим ученицима, Светом апостолу и јеванђелисти Јовану Богослову, уследила је Трпеза љубави.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа сремског г. Василија

Текст и звучни запис: М. Крсмановић

Фотографије: М. Крсмановић и Вукашин Малешевић, ученик веронауке

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *