Молебан за почетак школске године  

 Молебан за почетак школске године  

Када се веронаука враћала у српске школе, у Војки су настојали да слушајући од генерација којe су пре рата училe веронауку, врате и неке традиције које су биле прекинуте заједно са веронауком. Молитва за почетак школске године је вршена на празник Велике Госпојине, и у наше време заједно са веронауком наставили смо ту традицију.

Тако је било и ове године, када се у преиспуњеном Храму светог оца Николаја у Војки узносила срдачна молитва за Божији благослов новим генерацијама нашег народа, и њиховим узоритим учитељима, наставницима и васпитачима.

Протојереј Радомир Сандић је поздравио све ђаке и њихове наставнике честитајући им почетак нове школске године, подсетивши да се данашњим молебаном стављају под заштиту Мајке Божије. Поучио је да нас поштовање према Богородици упути на поштовање људи, поготово старијих који се из љубави старају о дечијем одрастању.

Протојереј Лазар Кашић се обратио сваком ђаку појединачним  благословом. Раздрагани ђаци су са радошћу кренули у нову школску годину, а следећа традиција коју ће испунити на крају првог полугодишта је причешће на празник Ваведења Пресвете Богородице.

Једна од одлика уређеног друштва је континуитет, те нека то буде наше мало дело које ће Господ довршити за добробит свих.

Вероучитељ Слободан Грујић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *