Прва Архијерејска Литургија Епископа Јустина у Старом Хопову

На братски позив Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, у манастиру Старом Хопову 9. августа 2022. године, на празник Светог великомученика Пантелејмона, торжественом Литургијом je началствовао Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани западноевропски Господин Јустин.

Манастирска слава је прослављена у присуству многобројног верног народа. Саслуживао је Епископ изабрани јегарски архимандрит Нектарије, свештенство и свештеномонаштво из више епархија Српске Православне Цркве.

На крају Свете Литургије, после литијског опхода око храма, епископ Јустин је освештао славске дарове и честитао славу игуману те свете обитељи, архимандриту Атанасију са братством.

Епископ Јустин је живео у Старом Хопову као монах, јерођакон и јеромонах и подсетио се дана када је као монах заједно са оцем Атанасијем први пут дошао у запустело Старо Хопово и када су почели заједно да обнављају светињу која сада сија пуним сјајем.

О обнови самог манастира говорио је Високопреподобни архимандрит гргетешки Доситеј.

У прилогу преслушајте сјајну беседу Владике Јустина. Дотаћи ће се срца Вашег!

Доставио Миодраг Маричић

Извор: Радио Српски Сион

Беседа Владике Јустина Епископа хвостанског, викара Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, на дан Св. Вмч. Пантелејмона у ман. Старо Хопово.

Беседа Архимандрита о. Доситеја игумана и духовника ман. Гргетег, о обнови манастира Старо Хопово од 2006. г. до данас, о духовном почетку Владике Јустина и о. Атанасија игумана ман. Старо Хопово, за време ручка у ман. Старо Хопово на дан Св. Вмч. Пантелејмона 9.8.2022.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *