Човекољубље на делу у Архијерејском намесништву пећиначком

Први хуманитарни Међусеоски фудбалски турнир општине Пећинци, у организацији Светосавске омладинске заједнице Архијерејског намесништва пећиначког, у сарадњи са Спортским савезом “Развој спортова”, под покровитељством Општине Пећинци, завршен је 24. јула баш онако како је и почео – игром и дружењем. Млади из свих 15 насеља пећиначке општине, заједно са тимом Ветерана састављеним од свештеника и чланова СОЗ и пионирима – најмлађим фудбалерима, током шест дана трајања турнира исказали су прави спортски дух, али и људскост и хуманост.

Током трајања турнира прикупљала су се средства за помоћ породици Стојићевић из Прхова – самохраној мајци са четворо деце која живи у веома лошим стамбеним условима, а по речима архијерејског намесника пећиначког Бојана Мијановића током шест дана трајања турнира велики број посетилаца и младих људи је на најразличитије начине помогло акцију.

„Све то нас као суорганизаторе чини веома поносним, јер су управо чланови Светосавске омладинске заједнице организовали и на својим леђима носили ову хуманитарну акцију. Ми смо, заједно са Развојем спортова и Општином Пећинци, били ту да им будемо ветар у леђа, а ово је јасан показатељ да на децу и младе можемо да рачунамо у будућности. Врлински живот се буди у свима нама и то је нешто што нас охрабрује за даље акције, а свакако да ће их бити“ – рекао нам је намесник Мијановић.

Секретар Спортског савеза “Развој спортова” Милан Ђокић истакао је да било право задовољство учествовати у организацији овакве једне манифестације, а поготово, како је рекао, бити на терену и играти за породицу Стојичевић.

„Развој спортова је увек ту да помогне свим спортским клубовима, младима који тек почињу и улазе у свет спорта, али и овакву једну манифестацију која спорту даје једну сасвим друкчију, хуману димензију. Такође, драго ми је да је било толико заинтересованих младих из свих наших насеља, и да смо сви заједно на терену, али и ван њега, дали један овакав допринос помоћи породици којој је помоћ толико потребна“ – нагласио је Ђокић.

Победник турнира је екипа из Сремских Михаљеваца, друго место освојила је екипа из Купинова, док је треће место припало екипи из Суботишта. Након финалне утакмице уручене су медаље и пехари за победнике, као и захвалнице спонзорима турнира. Такође, проглашени су најбољи играч турнира – Саша Новић из Сремских Михаљеваца и најбољи голман – Зоран Јелача из Суботишта. Победници турнира су се одрекли новчаних награда у укупној вредности од 150 хиљада динара у корист породице Стојићевић.

Поред сеоских тимова, на турниру су ревијално наступили и тимови школа фудбала Доњег Срема 2015 из Пећинаца и Шумара из Огара.

Извор: Сајт Општине Пећинци

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *