Човекољубље на делу

На теренима за мале спортове пећиначке основне школе, синоћ су се окупили фудбалски тимови из Прхова, Сибача и Карловчића, али и Ветерани. Како су нам рекли организатори, поред мештана свих 15 насеља наше општине, формиран је и 16 тим – тим Ветерана, састављен од свештеника и чланова Светосавске омладинске заједнице Архијерејског намесништа пећиначког.

Први међусеоски турнир у малом фудбалу у нашој општини има један једини циљ, а то је прикупљање средстава за помоћ породици Стојићевић из Прхова.

Архијерејски намесник пећиначки Бојан Мијановић истакао је да су средства прикупљена за два такмичарска дана сасвим задовољавајућа, али и позвао мештане пећиначке општине, да дођу, да подрже своје месне тимове и допринесу успеху хуманитарне акције.

„С обзиром да турнир траје до недеље, надамо се да ће из вечери у вече бити све више прикупљеног новца. Свако од нас може да приложи онолико колико може и кутија ће на крају дана бити пуна. Управо зато смо се и ми свештеници прикључили игри на терену и, заједно са члановима наше СОЗ, формирали 16 тим, не толико због такмичења, колико због тога да покажемо да свако може да се укључи и да на свој начин допринесе да ова хуманитарна акција успе“ – рекао нам је намесник Мијановић, и додао, да су за најуспешније екипе и појединце обезбеђене награде, као и да ће свакога дана током трајања турнира бити организована томбола са вредним робним наградама.

Током синоћних утакмица издвојили су се тимови из Карловчића и Прхова који су се пласирали за даље такмичење.

Вечерас снаге одмеравају мештани Огара, Суботишта, Доњег Товарника и Ашање.

Резултати другог такмичарског дана:

ГРУПА Б

Прхово – Сибач 5:3

Карловчић – Ветерани 9:1

Прхово – Карловчић 2:2

Сибач – Ветерани 8:4

Карловчић – Сибач 4:1

Прхово – Ветерани 4:2

Табела: 1. Карловчић (15:4) 7, 2. Прхово (11:7) 7, 3. Сибач (12:13) 3 и 4. Ветерани (7:11) без бодова.

Текст и фотографије преузете са сајта Општине Пећинци

Извор: Сајт Општине Пећинци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *