Најава: Копија иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице стиже у Руму

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија и Испоснице Светог Саве са Свете Горе, у јулу месецу биће донета копија чудотворне иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице којој подижемо храм у Борковцу. Ова икона остаће трајно у новоподигнутој светињи у Борковцу у Руми. Оваква икона чува се у храму Светог Саве у Београду, у Тузли и још неколико места наше Цркве, а у Срему биће смештена и чувана у нашој Руми.

Овај велики догађај биће детаљно најављен благовремено док до тада напредује започета изградња новог храма у Борковцу у Руми добротом породице Драгишић, добротвора и приложника а по идејном решењу почившег архитекте Бранислава Станковића.

На празник чудотворне иконе Пресвете Богородице Млекопитатељнице 16. јула биће уприличено Литургијско прослављање са пратећим програмом, концертом и освећењем звона и Крста за нови храм. Детаљан план прославе биће благовремено објављен.

Благодаримо Архијерејском намеснику и пароху румском, протојереју-ставрофору Сретену Лазаревићу, на достављеним информацијама о овом догађају. 

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *