Свечано прослављена слава у Винковцима

У недељу 19.06.2016. лета Господњег, у граду Винковцима, свечано је прослављена храмовна слава Силаска Светог Духа на апостоле.
Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Радомир Мишић из Шида, уз саслужење протојереја-ставрофора Предрага Ћирковића из Брчког, а својим појањем литургијско сабрање улепшали су ученици Карловачке богословије предвођени професорима господином Јованом Катићем и господином Гораном Власцем. Након Свете Литургије учињен је литијски опход око храма, а потом је и пресечен славски колач.
Присутне госте и верни народ поздравио је речима добродошлице домаћин, протојереј-ставрофор Предраг Азап, који се овом приликом захвалио на присуству и активности парохијана Винковаца, а посебну захвалност упутио је свештенослужитељима и гостима из Сремских Карловаца.
У дванаест сати у храму посвећеном Силаску Светог Духа на апостоле, у Винковцима, етно група Карловачке богословије одржала је концерт у част прославе храмовне славе. Након пригодног програма уприличена је трпеза љубави.
Михаило Јањић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *