У шидском намесништву одржан први круг квиза из Верске наставе

Дана 9. маја 2022. године, у организацији епархијског Одбора за верску наставу у просторијама Црквене општине шидске при Храму Светог Оца Николаја, са почетком у 9 часова одржан је Васкршњи квиз.

Учешће у квизу узеле су три школе, са 5 екипа:

ОШ „Бранко Радичевић“ Шид са две екипе у категорији старијих основаца

ОШ „Вук Караџић“ Вашица са две екипе старијих основаца

ОШ „Сава Шумановић“ Ердевик са једном екипом старијих основаца

Учеснике су посматрали и координирали ток квиза катихете: јереј Гостимир Душанић, ђакон Лазар Павић и катихета Ненад Србљанин.

Квиз је реализован у три етапе такмичења. Прва етапа односила се на одговарање на комбинације питања, након које је послужен доручак за присутне ученике; друга етапа је подразумевала одговарање на другу комбинацију питања, након које су представљени ликовни радови ученика, као и плакати и видео садржаји, док је трећа етапа реализована одговарањем учесника на групу питања као и такмичење у решавању квиза асоцијација.

Катихете које су водиле ток квиза, уједно су и оцењивали одговоре и решења асоцијација, док су плакате и видео и аудио урадке оцењивали сами ученици (с тим да не могу оценити и гласати за рад групе којој припадају).

Пласман изгледа овако:

1. место: ОШ „Вук Караџић“ Вашица – 2. екипа

2. место: ОШ „Бранко Радичевић“ Шид – 1. екипа

3. место: ОШ „Сава Шумановић“ Ердевик

Након објављених резултата, учесницима су подељене књиге о Светим Бранковићима, као и књиге о Верској настави у Епархији сремској.

Васкршњи квиз је завршен обиласком Ризнице Архијерејског намесништва шидског, где су ученици имали прилику да погледају музеалије свих црквених општина намесништва шидског, старе по неколико векова. Послужење за све присутне обезбедили су вероучитељи уз несебичну подршку Црквене општине Илинци.

Учесници су осетили пријатну атмосферу, активно учествовали у свим активностима квиза и послали повратне информације координаторима квиза, којима су показали да им је учествовање у квизу било изузетно занимљиво и корисно у стицању нових искустава, а и познанстава са осталим учесницима квиза.

По упутствима Одбора и његових чланова, првопласирана екипа ОШ „Вук Караџић“ из Вашице ће своје другаре из намесништва представљати на епархијском такмичењу које ће бити одржано у Сремским Карловцима средином јуна месеца текуће године.

Ђакон Лазар Павић, Координатор Актива вероучитеља шидског намесништва

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *