Одржан Васкршњи квиз на Марковдан у Руми

У дан када наша Света црква прославља спомен Светог Апостола и Јеванђелисте Марка, 08. 05. 2022. године, после Свете Литургије коју је служио јереј Ђорђе Санчанин, реализован је Васкршњи квиз из верске наставе за ученике румских основних и средњих школа. Надметало се 15 екипа из 11 румских школа. Да све протекне у реду и да на најбољи могући начин презентује домаћински дух овдашње заједнице, потрудио се старешина Вазнесењске цркве прота Драган Арсеновић са својим сапарохом Ђорђем Санчанином и верним народом. Учеснике је посматрао и оцењивао стручни жири у саставу: катихета ђакон Илија Алексић, госпођа Јасмина Вукановић, директор ОШ „Вељко Дугошевић“ из Руме и председник комисије, проф. Обренка Красић.

Пласман победника изгледа овако:

Категорија млађих основаца:

  1. ОШ „Вељко Дугошевић“, Рума
  2. ОШ „Милица Стојадиновић- Српкиња“, Врдник
  3. ОШ „Иво Лола Рибар“, Рума

Категорија старијих основаца:

  1. ОШ „Милица Стојадиновић- Српкиња“, Врдник
  2. ОШ „Милош Црњански“, Хртковци
  3. ОШ „Иво Лола Рибар“, Рума
  1. ОШ „Душан Јерковић“, Рума
  2. ОШ „Бранко Радичевић“, Никинци
  3. ОШ „Вељко Дугошевић“
  4. ОШ „23. Октобар“, Кленак

Средње школе:

  1. Гимназија „Стеван Пузић“
  2. ССШ „Бранко Радичевић“
  3. СТШ „Миленко Брзак- Уча“

Свим учесницима обезбеђене су вредне награде, а своје дарове и дарове својих ученика образовног профила пекар, приредила је ССШ „Стеван Петровић- Бриле“ из Руме на челу са директором те образовне установе господином Душаном Стојанцем и његовим сарадником господином Бориславом Келеувом, заједно са пекаром „Докмановић“ из Руме.

Труд и ревност, ведрина и осмеси, како вероучитеља, тако и деце, овога пута достигли су свој врхунац. Знање које су показали и доказали својим радовима учесници квиза превазишло је очекивања свих присутних, најпре родитеља, али и чланова хришћанске заједнице. Првопласирани ће своја намесништва представљати на епархијском квизу, који ће бити одржан средином јуна месеца у Сремским Карловцима, центру наше Богомспасаване Епархије сремске.

Мр Стефан Недић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *