Четрдесетодневни парастос игуманији мати Анастасији у Раваници фрушкогорској

У четвртак 5. маја 2022. године у манастирској цркви Вазнесења Господњег, у фрушкогорској Раваници, Епископ сремски Господин Василије служио је четрдесетодневни парастос игуманији мати Анастасији.

Епископу сремском је саслуживало свештенство и монаштво Епархије сремскe уз молитвено учешће сестринства фрушкогорских манастира: манастира Јаска, Свете Петке у Беркасову и манастира Беочина.

После одслуженог парастоса сестринству манастира Раванице са јеромонахом и духовником ове светиње, оцем Лазаром, монаштву са верним народом и родбином, обратио се Епископ Василије словом о игуманији Анастасији, оној која је молитвено у тиховању носила крст свој, била чувар светиње фрушкогорске у којој је делић моштију Светог кнеза Лазара и чија су дела ишла испред ње.

Свака наша реч о игуманији Анастасији би била мала спрам њене велике љубави према Богу, Цркви Божјој и љубави према човеку.

Помен на гробу одслужио је Високопреподобни архимандрит Сава игуман крушедолски уз саслужење оца Бранислава Мишковића, старешине румске цркве Сабора Српских Светитеља.

Благодаримо Зорици Зец за достављен извештај

Извор: Радио Српски Сион

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа сремског г Василија:

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *