Васкрс у Покровском храму у Петроварадину

Васкрсења је дан, просветимо се људи! Пасха, Господња Пасха! Од смрти у живот и са земље на небеса Христос Бог нас преведе!

После литије око храма, овим величанственим стиховима канона Јутарње службе Васкрса, отпочело је прослављање Празника над празницима у храму Покрова Пресвете Богородице у Петроварадину, док је духовна радост Васкрсења Господа нашега Исуса Христа употпуњена Светом Литургијом којом је началствовао јереј Бранислав Керечки.

Након што су се причестили светим Даровима, Телом и Крвљу Васкрслога Господа, многобројни верници су наставили да се радују Господу који је јачи од сваке смрти и болести, али и да се радују једни другима, славећи светли празник Христовог васкрсења, Празник над празницима – славећи бескрајни Живот!

При завршетку Божанствене Литургије, отац Бранислав је благословио офарбана васкршња јаја, која су подељена присутном народу. Поред овог дара, већ по традицији, отац је све вернике даровао и слаткишима, којима су се највише радовали најмлађи парохијани.

Најлепшом поруком да овај светли празник увек буде за нас празник радости, празник победе живота над смрћу, и да нам  помаже да стрпљиво, без ропота подносимо све тегобе земаљског живота у нади да ће доћи време кад ћемо чути жељени глас Спаситеља нашег:

„Ходите благословени Оца Мојега; примите царство које вам је приправљено од постања свијета.” (Мт. 25, 34)

Отац Бранислав је поздравио верни народ и заједно са њима наставио заједничарење у истинској љубави у порти Покровског храма, где је послужен доручак за сав благочестиви народ.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ – ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Текст: Мирјана Босић

Видео: Покровски храм у Петроварадину

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *