Васкрс у Лаћарку

У понедељак, другога дана Празника Васкрсења Христовог, 25. априла 2022. године, Светом Литургијом началствовао је протојереј Предраг Симић, а за певницом су певали свештеници, студенти теолошког факултета, ученици богословије и дечји црквени хор “Архангел”.

Наш храм је и ове године организовао Васкршњи фестивал, који садржи три дисциплине, а то су:
1. Куцијада
2. Тркање са јајетом у кашици
3. Избор најлепшег васкршњег јајета

Овај дан су улепшали слаткопојни гласови дечјег црквеног хора “Архангел” и етно групе “Храм”, који делују при храму Светог архангела Гаврила у Лаћарку. На фестивалу су учестовали и председник крајишког удружења “Мостови на Дрини” народни гуслар Витомир Вулин, Вукашин Новаковић који је свирао клавијатуру и Милићевић Алекса који је свирао хармонику.

Вероучитељ у ОШ “Трива Витасовић-Лебарник”, старешина нашег храма, јереј Бранислав Дивљак је у сарадњи са директором горе поменуте школе, господином Златком Вулетићем, господином Марком Ковачевићем и дивним учитељицама, организовао овогодишњи Васкршњи фестивал.

На Васкршњем фестивалу, присуствовао је заменик координатора за верску наставу Епархије сремске, асистент на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, вероучитељ сремскомитровачке гимназије, господин Стефан Недић

Захваљујемо се Васкрслом Христу Господу који нас сабра у љубави да славимо живот и Његово славно Васкрсење. Благодаримо вама драга децо, што вас имамо и што сте извор наше радости, наде и пажње.

Како би фестивал протекао у реду, миру и радости и како би победници овогодишњег фестивала добили пригодне награде, захваљујемо се:
1. Месној заједници “Лаћарак”.
2. ОШ “Трива Витасовић-Лебарник”.
3. Родитељима наше дивне дечице.
4. “Четничкој омладини” из Сремске Митровице.
5. “Младим Светосавцима”, секција у оквиру верске наставе у Лаћарку.

Текст и фотографије: Стефан Радишић, ученик петог разреда Богословије Светог Кирила и Методија у Нишу

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *