Владика Василије началствовао Васкршњим евхаристијским слављем у Сремским Карловцима

На Пасху Господњу 2022. године Његово Преосвештенство Г. Василије, Епископ сремски, началствовао је Светом архијерејском литургијом у катедралном храму Светог оца Николаја у Сремским Карловцима, уз саслужење свештенства и ђакона ове сремске вароши. Васкршње евхаристијско славље украсили су својим гласовима чланови мешовитог хора Саборне цркве, као и матуранти Богословије Светог Арсенија.

На малом входу Преосвештени Владика Василије рукопроизвео је протосинђела др Клеопу (Стефановића), професора Карловачке богословије и настојатеља Световаведењске обитељи у Сремским Карловцима, у свештени чин архимандрита, сходно одлуци Светог архијерејског синода.

Након окончања Свете Литургије, на којој се мноштво народа Божијег причестило Светим тајнама Христовим, најстарији архијереј СПЦ честитао је овај сверадосни Празник својој пастви и позвао их да сви узму учешће у отварању Светог архијерејског сабора и обележавању стогодишњице Уједињења СПЦ које ће се свечано обележити у овом граду 15. маја текуће године.

Благодаримо оцу Станку Лакетићу за достављен извештај 

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *