Патријарх Порфирије разговарао са амбасадором Казахстана

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 15. априла 2022. године у Патријаршијском двору у Београду г. Мади Атамкулова, амбасадора Републике Казахстана. 

У топлом и срдачном разговору амбасадор Атамкулов је Његовој Светости пренео поздраве председника Казахстана Токајева и уручио му позивницу за учешће у раду седмог форума лидера светских и традиционалних религија у Нур-Султану који ће обрађивати теме као што су последице епидемије корона вируса, тренутна дешавања у свету и сличне. Патријарх је истакао значај тог скупа, јер шаље дубоку поруку целоме свету.

Гости су пожелели Његовој Светости срећан предстојећи празник Васкрсења Христовог са жељом да га дочека у миру и добром здрављу. Патријарх је захвалио гостима на посети и контексту незаобилазне улогу дијалога у превазилажењу криза и недаћа са којима се данас сусреће свет, нагласио позитивну улогу Казахстана.

Пријему су присутвовали службеник Кабинета Патријарха српског јереј Александар Прашчевић и секретари амбасадора Алибек Киманов и Венера Исекенова.

Извор: СПЦ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *