Света архијерејска Литургија пређеосвећених Дарова у Старим Бановцима

У петак, пете седмице Часног поста, дана 8. априла 2022. године, Литургију пређеосвећених Дарова служио је Епископ сремски Господин Василије, уз саслужење протојереја-ставрофора Миодрага Лујића, јереја Милоша Лукића, ђакона епархијског Горана Власца, као и ђакона Светогора Сандића и Стефана Гавровског. Чтецирали су вероучитељ Димитрије Милановић и теолог Александар Милановић уз помоћ вероучитеља Душана Тишме. Појали су свештеници архијерејског намесништва старопазовачког.

Исповеднику, архимандриту Доситеју (Миљкову) настојатељу манастира Гргетег приступали су свештеници и вероучитељи на Свету тајну Исповести, по чину и старини унапред одређеним редоследом. Сваки ред и поредак овога дана устројио је протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки. Мноштво ученика веронауке и верни народ овога села, приступили су Светој тајни Причешћа.

Након овог типа Литургије, Епископ Василије нас је поучио о Светим тајнама Исповести и Причешћа, са којима треба наш живот да буде прожет, јер је то прави пут, пут у Царство Божије.

Домаћини данашњег сабрања, отац Александар Цвитановић и Слађан Видаковић су припремили трпезу љубави, на којој је прочитан један веома поучан текст.

Протојереј-ставрофор Зоран Јовић, архијерејски намесник старопазовачки се захвалио Његовом Преосвештенству Владики Василију на архипастирској бризи и за овај део Епархије сремске, а такође се захвалио и исповеднику архимандриту Доситеју, настојатељу манастира Гргетег на душекорисним саветима онима који су пришли на исповест, свештеницима како активним тако и умировљеним, а наравно и вероучитељима на свакодневном пожртвовању у раду са ученицима који похађају Верску наставу.

И сви ми смо благодарни Богу и нашем Епископу на свему што примамо јер је све на корист нашим душама које целога живота теже Царству Вечном и Небеском.

Текст: ђакон Светогор Сандић
Фотографије: вероучитељ Душан Тишма

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *