Исповест и причешће свештенства и вероучитеља Архијерејског намесништва сремскомитровачког у Гргуревцима

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија у петак, 18. марта 2022. године у храму Св. архангела Гаврила у Гргуревцима свештенство и вероучитељи Архијерејског намесништва сремскомитровачког на челу са високопречасним протојерејем ставрофором Савом Ракитом приступило је Светој тајни исповести и причешћа.

На Светој Архијерејској литургији Пређеосвећених дарова Његовом Преосвештенству Епископу сремском Господину Василију саслуживали су јереји Младен Косановић и Драган Вучић и ђакони Горан Власац и Марко Јелисавац. Исповедник је био високопречасни протојереј ставрофор Миле Јокић, парох при храму Св. Кирила и Методија у Бусијама. За певницом су певали свештеници и вероучитељи сремскомитровачког намесништва.

Светој тајни причешћа у великом броју приступили су верници и ђаци Основне школе ”Бошко Палковљевић Пинки” из Гргуреваца које је окупио вероучитељ јереј Милош Марковић.

На крају Свете литургије Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије мудрим и бираним речима поучио  је свештенике, вероучитеље, децу и сав присутни народ животу у Христу, подвигу, духовној борби која треба да буде стална и увек присутна. Епископ је истакао да наша вера треба да буде жива и делотворна облагодаћена љубављу и заливена молитвом, истакавши да смо ступили на пут подвига и на праг духовног путовања које врхуни у Христу.

Сабрање свештенства и вероучитеља, литургијска и светотајинска радост сусрета са Богом и ближњима настављена је у сали парохијског дома за трпезом љубави коју је припремио надлежни парох и домаћин протојереј Ђурђе Чулић са својом породицом и парохијанима.

За трпезом је прочитано  духовно поучно штиво о Благодатним Даровима Духа Светога. На крају, поучним речима обратио се протојереј ставрофор Миле Јокић, а свим присутнима захвалио се домаћин протојереј Ђурђе Чулић.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија исповест и причешће свештенства архијерејског намесништва сремскомитровачког следеће године биће уприличено  у храму Светог великомученика Георгија у Чалми.

Текст и фотографије: Архијерејско намесништво сремскомитровачко

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *