Патријарх са децом из региона у храму Светог Саве

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије дружио се 4. марта 2022. године у храму Светог Саве са децом из региона која се налазе у посети српској престоници.

„Посебно сам радостан што сте дошли и овде, у храм Светог Саве који је зидан и грађен да буде храм свих православних Срба где год се налазе, да буде место где ћемо сви долазити и окупљати се пре свега са добрим намерама и добрим жељама, са молитвом за све људе, за читав свет, са молитвом за мир свугде у свету“, рекао је, између осталог, патријарх Порфирије благосиљајући децу приликом дочека.

„Иако дечји свет треба да је испуњен радошћу, немогуће је да до њих не допру и вести о ратовима и страдањима свуда у свету, па тако и у Украјини, и зато требамо увек да се молимо да Бог дарује мир у тој земљи, да свакоме отвори срце да буде испуњено разумевањем и љубављу према другима, да се молимо да тамо што пре престане престане рат“, поручио је патријарх Порфирије.

Током боравка у Србији деца из региона имаће прилике да се упознају са својом историјом, језиком и културом. Организатори програма су народни посланик Сања Лакић и директор Фонда за избегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *