Сретењски сусрeти у Петроварадину

Девети традиционални “СРЕТЕЊСКИ СУСРЕТИ” духовности у културe у парохијском дому храма Светог Петра и Павла у Петроварадину започели су песничким сабрањем у навечерје празника Света Три Јерарха у велелепном храму у кругу војне болнице. Старешина ове светиње протојереј Благоје Катић је пожелео добродошлицу верном народу и благословио почетак још једног сусрета.

Вечерашњи програм је био комбинација сремачко-бачких уметника на радост свих присутних. Срему је вечерас својим стиховима срце даривала песникиња Мирјана Шуљманац Шећеров представљајући своју нову књигу песама “Тишина коју не ћутим” у издању новосадске издавачке куће Прометеј.

Пријатно дружење на Деветим Сретењски сусретима употпунили су ветерани тамбурашког центра “Цвета Сладић Чича” из Новог Сада под управом уметничког руководиоца Зорана Бугарског Брице.

Програм је водила организатор и идејни творац ових сусрета госпођа Ружа Колачек.

У испуњеном парохијском дому поред домаћина пароха петроварадинског Благоја Банета Катића са својим парохијанима биле су гошће из новосадског Кола српских сестара.

Једно пријатно и незаборавно песничко – тамбурашко вече, где је песник уз тамбуру пустио сузу своју сремачку. Наредни сусрет је са творцем Буквара православља редитељем Гораном Вукчевићем 16.02.2022. у 18:00 сати, а тема је филмска, Срби и Арчибалд Рајс.

Текст и фотографије: Крсто Калинић

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *