Најава: Света тајна Јелеосвећења у Беочину

У понедељак 22. 11. 2021. године, у 16.00 часова, на дан прослављања Светог Нектарија Егинског Чудотворца и Исцелитеља, у храму Преображења Господњег у Беочину, одржаће се Света тајна Јелеосвећења.

Ова Света тајна се врши ради духовног и телесног исцељења верника. Кроз ову Свету тајну у којој се освештава уље (јелеј), у току које се чита 7 Јеванђеља, 7 Апостола и предивне молитве за исцељење, помазују се верници освештаним јелејем. Црква нас поучава и уводи у процес исцељења наших духовних и телесних болести који су последица наших погрешних избора у овоземаљском животу.

Кроз одломке из Светог Јеванђеља и Апостолских Посланица Црква нас поучава шта је потребно и како треба да деламо, живимо и размишљамо, да би нас Господ исцелио. Наравно ту је и исцелитељски (благодатни) карактер ове свете тајне кроз коју нас Господ исцељује. То значи да је потребан и наш подвиг(труд) и Божија Благодат да би се човек исцелио, или као што каже Свети Апостол Павле: “Ми Христов ум треба да имамо”. Христов ум имати, значи имати у себи љубав и слободу. Управо та љубав нас ослобађа од сваке духовне и телесне болести.

Молимо вернике који буду долазили да понесу уље и брашно које ћемо осветити на овој Светој тајни.

Парох беочинско-думбовачки протонамесник Вељко Грубач

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *