На празник Ђурђиц прослављена храмовна слава у Манђелосу

Благодарећи Богу и Светом Георгију 219. годину за редом Храм у Манђелосу је прославио свога заштитника Светог Великомученика Георгија – Ђурђиц.

Том приликом Свету Литургију служили су протојереј Ђурђе Чулић парох Гргуревачки и Шуљамачки, иначе родом Манђелошанин, и отац Јовица Михајловић парох у Мартинцима, некада први ђакон у Манђелосу.

Честити народ села се сабрао у своме молитвеноме дому да заблагодаре свецу и упуте молитве Богу. Кума Госпана Недић са децом поклонила је Храму посуду за Богојављенску воду. Нови кум Милан Багић се прихватио са својом породицом да кумује следећу годину. Радујући се сваком новом дану и молећи Бога надамо се да у добром и крепком здрављу сви заједно дочекамо следећу славу са нашим кумом.

После резања колача и литије око Храма сви су прешли у Светосавски дом на ручак за који се побринула Црквена општина, честита кума Госпана и надлежни парох са својом породицом. Благодаримо свим онима који су заједно у овим тешким и смутним временима узели молитвенога учешћа у дану радости и прославе Храмовне славе.

Текст и фотографије: протојереј-ставрофор Мирослав Јосимовић, парох манђелошки 

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *