Патријарх примио представнике Хеленског привредног удружења Србије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 26. октобра 2021. године у Патријаршији српској у Београду представнике Хеленског привредног удружења Србије. 

Делегацију утицајног грчког удружења чинили су председник Управног одбора г. Стилијанос Закоф (компанија Chipita), потпредседник Управног одбора г. Николаос Слиоусаренко (хотел Јуниор Копаоник) и члан Управног одбора г. Вук Дапчевић (Еуробанк).

Гости су упознали Патријарха са својом жељом да стипендијама помогну студенте Православног богословског факултета Универзитета у Београду у учењу грчког језика, као и да учествују у обнови манастира Светог архангела Гаврила у Земуну у којем се на богослужењима заједно са српским верницима сабирају и припадници броје београдске грчке заједнице предвођене свештеником Панајотисом Каратасиосом.

Његова Светост Патријарх је заблагодарио гостима на хришћанској љубави којом не само да јачају братске односе српског и грчког народа, него и у најбољем светлу сведоче подвиг милосрђа (у пословном свету познатог под термином друштвена одговорност) како према српским студентима, који ће упознајући грчки језик лакше улазити у тајне Светих отаца који су на том језику исписали најлепше странице православног богословља, тако и према свим становницима Земуна чији знаменити Градски парк краси манастир Светог архангела Михаила.

Пријему је присуствовао Преосвећени Епископ марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *