Дружење ученика веронауке на литургијском сабрању у Кленку

„У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је, дакле, највећи у Царству небескоме? И дозва Исус дете и постави га међу њих и рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као деца, нећете ући у Царство небеско. Који се, дакле, понизи као дете ово, онај је највећи у Царству небеском…Пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер таквих је Царство небеско…”

У недељу 19. септембра 2021. године, на празник Чуда светог архангела Михаила, у храму светог оца Николаја у Кленку Свету Литургију служио је протонамесник Влада Ђурић, којој су присуствовали и драги гости из Београда, деца из дневног боравка “Живимо заједно” са својим родитељима и вероучитељицом Милицом Ракић. То су ученици који слушају верску наставу у основним школама “Дринка Павловић”, “Др Драган Херцог”, “Миодраг Матић” и ученици из средње занатске школе.

Они су приступили Светој тајни исповести и причешћа, а исто тако и појали заједно са својим другарима из Кленка. У беседи на крају Свете Литургије отац Влада Ђурић их је поздравио, пожелео им добродошлицу и захвалио им се на посети. Затим је ученица ОШ “23.октобар” из Кленка Јасна Грумић рецитовањем песме Десанке Максимовић “Објавите једном на велика звона” такође поздравила госте из Београда.

Након Свете Литургије, дружење је настављено у црквеној сали, на ручку, где су се сви присутни послужили и окрепили. После тога деца су уживала у вожњи фијакерима кроз Кленак.

Текст и фотографије: вероучитељ Драган Гајић из Кленка

Извор: Радио Српски Сион

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *