Патријарх српски примио Шефа Представништва УН за избеглице у Србији

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 3. септембра 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Њену Екселенцију Франческу Бонели, шефа Представништва Уједињених нација за избеглице у Републици Србији. 

Предстојатељ Српске Православне Цркве и шеф Представништва UNHCR-а разговарали су о избеглицама, расељеним лицима и тражиоцима азила којима је преко потребна помоћ, а пре свега, свесрдна солидарност својствена српском народу који је, нажалост, у великој мери осетио муку избеглиштва у више наврата у 20. веку.

Патријарх Порфирије је нагласио да је Српска Православна Црква сходно могућностима помагала и још увек помаже избеглицама и расељеним лицима у Србији и региону без обзира на верску и етничку припадност.

Гђа Бонели је изразила задовољство досадашњом плодотворном сарадњом између UNHCR-а и Српске Православне Цркве и захвалила Патријарху српском г. Порфирију за подршку хуманитарним и племенитим подухватима у земљи и региону.

Пријему су присуствовали изабрани Епископ марчански архимандрит Сава, шеф Кабинета Патријарха српског; гђа Вера Драговић Одонел, службеник Представништва UNHCR-а; и ђакон др Александар Прашчевић, секретар Кабинета Патријарха српског.

Извор: СПЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *