Васкрс у храму Свете Петке у Новој Пазови

Празник над празницима је свечано и радосно прослављен у храму Свете Петке у Новој Пазови. После богослужења Страсне седмице, у поноћ на Васкрс је служено Јутрење којем је претходила литија у којој је учествовало мноштво народа, као и сваке године у овом месту. Литургија је почела у 9 часова, а служили су протојереј-ставрофор Миле Јокић, архијерејски намесник старопазовачки, јереј Марко Симић и ђакон Борислав Алексић службеник у Патријаршији СПЦ, уз одговарање хора „Свети владика Николај Српски“ на челу са проф. музике диригентом Тамаром Пајдић.
Ученици првог, другог и четвртог разреда су са својим вероучитељима спремили кратак рецитал подсећајући нас на Васкрсење Христово, Косово и Метохију и важност верске наставе у школама.
У 18 часова је служено вечерње, а после богослужења је отац Миле Јокић поздравио сву децу и пожелео им много успеха у такмичењу. Убрзо је почело такмичење за најтврђе јаје, а када се сазнало за победника проглашен је победник и у категорији за најлепше јаје. Подељене су награде за 1,2. и 3. место, које је обезбедио храм Свете Петке.
Свима желимо много радости, вере и љубави уз најлепши поздрав на свету :
ХРИСТОС ВАСКРСЕ ! ! !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *